Design 101

Nederlandstalig geschreven uitleg en tutorials over Photoshop en (web) design

Beginner: Photoshop automatische foto optimalisatie

Dat het verbeteren van je foto’s niet moeilijk hoeft te zijn bewijst Adobe nog maar eens met de mogelijkheid om de tone, contrast en kleur automatisch te laten verbeteren.

Als je snel een afbeelding zoekt om het mee uit te proberen, gebruik dan deze: https://design101.nl/wp-content/uploads/2011/10/silverton_mad_max.jpg.

photoshop automatische foto optimalisatie menu

photoshop automatische foto optimalisatie

Via het menu Image heb je de keuze uit “Auto Tone”, “Auto Contrast” en “Auto Color”. Het spreekt redelijk voor zich wat de knoppen voor effect hebben. Probeer het uit en kijk of je tevreden bent met het eindresultaat. Lukt het je om door middel van je eigen bewerkingen het nog beter te krijgen?

De auteur: Emiel Kwakkel

Emiel Kwakkel is afgestudeerd op het gebied van communicatie en digitale vormgeving en als web designer werkzaam bij een fitness franchise organisatie. Ben je geïnteresseerd in web design en user interface design / testing volg dan naast deze blog ook zijn Twitter. Bekijk alle berichten van Emiel Kwakkel →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>